Sportactiviteiten

Naast het standaard lesrooster van HYROX Venlo is het mogelijk om activiteiten te boeken. Dit kan zijn voor bedrijven, vriendengroepen enzovoorts. Hierbij is het goed om te weten dat er altijd maatwerk wordt geleverd. Maak jouw wensen dan ook kenbaar bij een aanvraag. Hieronder wordt een overzicht geschetst van alle 'standaard' activiteiten van HYROX Venlo.


Hyrox

HYROX is geïnspireerd door miljoenen sporters over de hele wereld, die functionele fitness als hun 'sport' beschouwen. De combinatie van conditie, functionele training en kracht maakt HYROX een race voor atleten en sportliefhebbers met verschillende achtergronden. Door de opbouw van HYROX is het gericht op endurence, ofwel uithoudingsvermogen en doorzetten.

Naast de effectiviteit van Hyrox is er nog een groot voordeel van de sport. Hyrox is een functionele sport met een laagdrempelige instap. Dat wil zeggen dat het voor iedereen mogelijk is om deel te nemen, ongeacht het fysieke niveau.


Hyrox strength

HYROX is geïnspireerd door miljoenen sporters over de hele wereld, die functionele fitness als hun 'sport' beschouwen. De combinatie van conditie, functionele training en kracht maakt HYROX een race voor atleten en sportliefhebbers met verschillende achtergronden. Door de opbouw van HYROX is het gericht op endurence, ofwel uithoudingsvermogen en doorzetten.

Binnen de Hyrox strength training ligt de focus op het kracht aspect van HYROX. Zo is de les inhoudelijk anders opgebouwd. Denk hierbij aan suppersets en krachtoefeningen.


"Geen steriele sportschool, waar je een uurtje aan de apparaten hangt. Maar grensverleggende workouts. Begeleiding die mij net ff dat zetje geven om door te gaan of laten ervaren dat je meer kunt als je denkt."

- Monique, 44 (lid sinds 2022)Powerliften

Powerlifting is een discipline van krachtsport waar er op drie verschillende lifts wordt gefocused;
1. Bench Press
2. Squat
3. Deadlift

Het doel? Het verhogen van je oer-kracht. Door deze training meermaals per week te doen zal je sterker worden. Hoe zwaar kun jij tillen, duwen of trekken?

Tijdens de training wordt niet alleen gefocust op de drie lifts. Er wordt allround getraind zodat het hele lichaam sterker wordt. Hierbij gaan we aan de slag met gewichten die voor jou specifiek zijn bepaald. 

 

Op deze manier kan iedereen deze training doen. De ervaren rot en de beginneling. Door samen te trainen wordt iedereen sterker.


Circuittraining

Een circuittraining is een alround training met een lage intensiteit. Hierbij wordt het hele lichaam getraind op het gebied van kracht en cardio. Door de intensiteit laat te houden is het een goed instapmodel voor mensen die lichamelijke klachten hebben of voor het eerst beginnen met sporten. Daarnaast is het een alternatief voor Hyrox.


Boksen / boksfit

Bij boksen wordt de basis van het boksen aangeleerd. Denk hierbij aan de directe stoot, hoek, opstoot en lowkick. Middels verschillende oefeningen wordt het boksen aangeboden. Hierbij wordt afgewisseld tussen: de bokszak, stootkussen en pads. Dit betekend dat je met- en tegen elkaar aan de slag gaat.

Bij boksfit wordt de combinatie opgezocht met de circuittraining. Dit betekend dat de deelnemers vooral aan de slag gaan met de conditie. De basis blijft boksen, echter worden hier oefeningen aan toegevoegd.Hardlooptechniektraining

Tijdens de hardlooptechniektraining staat  ‘bewust’ leren hardlopen centraal. Met welke technieken en bewegingen kan er op een zo efficiënte manier met souplesse worden hardgelopen? Is hierbij de centrale vraag.

We staan stil bij alle elementen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat jij op je eigen niveau een betere hardloper wordt. Je wordt geholpen om aan een betere techniek en loophouding te werken die bij jou past waardoor de kans op blessures wordt beperkt. Daarnaast is er ook veel aandacht voor stabiliteit, kracht en mobiliteit.


Mobiliteitstraining

Met mobiliteitstraining kun jij je bewegingsvrijheid vergroten.

Tijdens de training gaan we dan ook werken aan de rekbaarheid van de spieren, de beweging van de gewrichten en de balans en stabiliteit van het lichaam.

De training kent verschillende voordelen, denk bijvoorbeeld aan: blessure preventie en bestrijding.

Merk je dat bijvoorbeeld last hebt van je gewrichten of dat je een blokkade hebt in je lijf. Dan is mobiliteitstraining geschikt voor jou. Middels deze training gaan we je helpen om je ROM (range of motion) te verbeteren.


Bootcamp

Bootcamp wordt tegenwoordig vaak verward met outdoor training. Echter is er een wezenlijk verschil. Bij een bootcamp moet je denken aan de natuur, samenwerken, nat en vies worden en trainen met andere voorwerken dan we gewend zijn.

Binnen onze bootcamp lessen zoeken we de combinatie tussen het fysieke aspect en teambuilding. Op deze manier werken we niet alleen aan het lichaam, maar ook aan het brein. 

 

De inhoud van de les houden we geheim, dit creëert weer een extra mentale prikkel.


"De accomodatie is heel fijn. Geen overvolle ruimte waar het krioelt van de mensen. Iedereen is welkom. Goede sportbegeleiding. En natuurlijk is het ook gezellig."

- Jolanda, 51 (lid sinds 2018)Olympic weightlifting

Olymipc weightlifting is een sport waarbij de combinatie wordt gezocht tussen pure kracht en functionaliteit. Over het algemeen zijn de oefeningen complex, dit omdat het technisch uitdagende en zware oefeningen zijn. Er zijn daarbij dan ook verschillende voordelen. Je traint je hele lichaam op pure kracht en functionaliteit. Dit heeft dus niet alleen voordelen in de sportschool, maar ook in het dagelijksleven.

Voor deze training is enige basis kennis en kunde van sport vereist. De complexiteit van de oefeningen zijn niet snel en makkelijk aan geleerd. Dit maakt het niet minder leuk. Elke keer als je een training doet zul je zien dat je met sprongen vooruit gaat.


Krachttraining

Bij algemene krachttraining moet je denken aan de fitness. Aan de hand van verschillende oefeningen en materialen wordt gewerkt aan de algemene kracht. 


Zelfverdediging

Zoals de naam zegt staat deze activiteit in het kader van zelfverdediging. Hierbij wordt de basis behandeld. Het gaat hierbij onder andere over het opkomen voor jezelf en jezelf kunnen verdedigen mocht de situatie zich voordoen.

De trainer heeft een achtergrond in Judo, Jiu Jitsu en boksen. Dit vormt tezamen de basis van de lessen. Hierbij wordt ingegaan op realistische senario's.

 Bewegen op muziek

Bewegen op muziek is een wijze van sport wat lijkt op dansen, het doel is echter conditie ontwikkelen. Er wordt gewerkt met het eigen lichaam, maar ook met materiaal zoals: X-CO buizen en lichte gewichten. De deelnemers worden uitgedaagd om te bewegen op de maat van de muziek. 

Het fysieke niveau van de deelnemers bepaald de intensiteit van de muziek en de training.

Over het algemeen is bewegen op muziek niet alleen een leuke manier van trainen, maar wordt ook vooral de core getraind.


Kidstraining

Een groot deel van de lessen hierboven is ook toegankelijk voor kinderen vanaf 9 jaar. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met het lichaam en het niveau van het kind. 


Teambuilding

Naast alle sportactiviteiten is het mogelijk om teambuilding activiteiten te boeken. Ga hiervoor naar de website van onze partner Venlo Adventure!