Trainen voor de Venloop

Hardlopen is een laagdrempelige manier van sporten. Iedereen kan dit doen. Je trekt je hardloopschoenen aan en loopt naar buiten. Maar waar moet je dan beginnen?

 

We zien dat men vaak je snel en/of te ver rent.  Vaak ontbreekt de warming-up en besteed men geen aandacht aan mobiliteit. Allemaal gemiste kansen en risico's voor blessures.

 

Tijdens de hardlooptechniektraining staat  ‘bewust’ leren hardlopen centraal. Met welke technieken en bewegingen kan er op een zo efficiënte manier met souplesse worden hardgelopen.

 

We staan stil bij alle elementen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat jij op je eigen niveau een betere hardloper wordt. Je wordt geholpen om aan een betere techniek en loophouding te werken die bij jou past waardoor de kans op blessures wordt beperkt. Daarnaast is er ook veel aandacht voor stabiliteit, kracht en mobiliteit.

Ga je de Venloop voor de eerste keer lopen? Of ga je jezelf uitdagen met een langere afstand? Dan is de hardlooptechniektraining voor jou de training om te starten met hardlopen.

Ik ben al een ervaren lopen, heb ik de hardloop-techniektraining dan nodig?

Als ervaren lopen heb je ervaren dat hardlopen een geweldige sport die goed past bij een gezonde en vitale levensstijl. 

Wat jouw hardloop doel ook is, toch is de kans groot dat je op een gegeven moment tegen de volgende dingen "aanloopt":

  • Doe ik het wel goed?  Het lopen voelt anders dan gebruikelijk.
  • Heb ik een juiste (loop)houding en/of loopstijl?
  • Het lopen wordt steeds “zwaarder”. 
  • Hoe kan het technisch beter?
  • Waarom steekt steeds weer diezelfde blessure de kop op?
  • Wat kan ik doen om sneller te worden?

Dit soort vragen zijn heel normaal. De hardlooptechniektraining is bedoeld om je te helpen met dit soort problematiek. Wij gaan je hier graag bij helpen. 

Meld je nu aan

Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken met Hyrox Venlo.

Hyrox Venlo

Albertushofweg 6 
5916PW Venlo